Coronamaatregelen

Alle hieronder genoemde informatie wordt regelmatig aangevuld. 

Laatste update: 14 januari 2021

Vanaf zaterdag 14 januari zijn de meeste van onze locaties (gedeeltelijk) weer open.

Hieronder hebben we de maatregelen en uitzonderingen per locatie op een rij gezet.

Aquacentrum Malkander

Vanaf zaterdag 14 januari zijn wij weer geopend voor o.a. banenzwemmen en aquasporten, reserveren kan via www.malkander.nl. Zwemlessen gaan ook door. Dit zijn de geldende maatregelen bij Malkander:

  • Bij binnenkomst vragen wij iedereen vanaf 18 jaar om een geldig coronatoegangsbewijs en ID-bewijs te laten zien.
  • Voor iedereen vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht tot aan de zwemzaal (niet verplicht in de zwemzaal).
  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt overal de 1,5 meter regel.
  • Onze horeca is gesloten.
  • Graag vijf minuten voor de aanvang van de zwemles naar binnen gaan. Maximaal 1 volwassene mag per kind mee naar binnen om te helpen met omkleden. Ouders/verzorgers worden daarna verzocht buiten te wachten.

Hier vindt u een volledig overzicht van de maatregelen bij Malkander.

Boschbad

Het seizoen is afgelopen en het Boschbad is op dit moment gesloten. We ontvangen u graag weer vanaf april!

Midgetgolf

Heeft u genoeg gewandeld tijdens de coronacrisis? Midgetgolfen is ook bewegen, maar dan wel een stuk leuker! We zijn geopend om gezellig samen met familie of vrienden (maximaal 2 personen) een balletje te slaan. Op deze locatie is 1,5 meter afstand bewaren verplicht.

Sportaccommodaties

Onze sporthallen en gymzalen zijn vanaf zaterdag 14 januari weer open voor verenigingen.

  • Wedstrijden en trainingen binnen de eigen vereniging zijn toegstaan.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Mondkapjes zijn verplicht.
  • QR-codes scannen vanaf 18 jaar.

Kinderparadijs Malkenschoten, kinderboerderijen de Maten en Laag Buurlo

Kinderparadijs Malkenschoten en kinderboerderij Laag Buurlo zijn geopend voor publiek. Kinderboerderij De Maten blijft tot nader bericht nog gesloten. 

Park Berg & Bos en parkeren

Park Berg en Bos en het parkeerterrein zijn geopend. Op deze locaties vragen wij u 1,5 meter afstand te bewaren.

De wijkcentra in Apeldoorn en Almelo

Vanaf zaterdag 14 januari zijn onze wijkcentra weer geopend voor sport-, kunst- en cultuurbeoefening en onderwijs. Georganiseerde dagopvang en opvang van kwetsbare groepen is ook nog steeds toegestaan. Ook hier is het verplicht om mondkapjes te dragen en een coronatoegangsbewijs te vragen bij iedereen vanaf 18 jaar.

Lees hier meer over op de website van onze wijkcentra

Zero55 Apeldoorn en Enschede

Vanaf zaterdag 14 januari zijn onze locaties weer geopend voor karten. Reserveren kan via www.ZERO55.nl. 

Ventilatie

Al onze accommodaties worden geventileerd volgens de eisen van het vigerende Bouwbesluit die van toepassing zijn op het gebouw en de gebruiksfunctie. We voldoen daarmee aan de richtlijnen die het RIVM stelt aan de ventilatie in (publieke)ruimtes. Onze ventilatiesystemen zijn geschikt voor de activiteiten die bedoeld zijn voor de desbetreffende accommodatie.

Voor onze accommodaties is het vooralsnog niet nodig om af te wijken van de huidige eisen voor ventilatie (luchtverversing), zoals genoemd in het Bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen. We houden de ontwikkelingen met betrekking tot dit onderwerp in de gaten.

Daarbij adviseren wij u om de beschikbare voorzieningen, zoals het openen van gevelroosters, ramen en deuren en handmatige inregeling van mechanische ventilatie, op de juiste wijze te gebruiken om een optimaal resultaat te bereiken. Voor de volledigheid wijzen wij u graag op de handreiking die de PO-raad over dit onderwerp heeft opgesteld:

https://www.poraad.nl/system/files/corona/handreiking_coronavirus_ventilatie_verwarming_en_koeling.pdf

Mocht u specifieke klachten hebben, zoals het niet functioneren van gevelroosters, openen van ramen en deuren of de handmatige inregeling, dan kunt u deze storingen via de gebruikelijke weg bij ons melden. Wij zullen zo spoedig mogelijk actie ondernemen.