Coronamaatregelen

Alle hieronder genoemde informatie wordt regelmatig aangevuld. 

Laatste update: 28 november 2021

We ontvangen u graag op onze locaties!

Vanaf 28 november gelden er weer een aantal aangescherpte coronamaatregelen. Hieronder hebben we de maatregelen per locatie op een rij gezet.

Aquacentrum Malkander

Vanaf 6 november is een coronatoegangsbewijs verplicht voor alle sportbeoefening bij amateursport vanaf 18 jaar. Bij binnenkomst vragen wij je dan ook om een geldig coronatoegangsbewijs en id-bewijs te laten zien. In tegenstelling tot eerdere berichten van de rijksoverheid is dit ook verplicht voor begeleiders van kinderen die op zwemles zitten. 

Vanaf 13 november is er geen publiek meer toegestaan bij sportwedstrijden en trainingen. Kijken bij zwemles kan alleen nog in de horeca bij de receptie of in de ruimte naast het wedstrijdbad. Hier is een vaste zitplaats verplicht.

Vanaf zondag 28 november gelden de volgende aanvullende maatregelen:

 • Aquacentrum Malkander sluit dagelijks om 17.00 uur. Zwemlessen vanaf 17.00 uur worden verplaatst, ouders/verzorgers worden hiervan op de hoogte gesteld per e-mail.
 • Wij mogen beperkte bezoekersaantallen toelaten. Daarom is het noodzakelijk voor alle zwemactiviteiten vooraf een ticket te reserveren via onze webshop.
 • Voor iedereen vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht tot aan de zwemzaal.
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt overal de 1,5 meter regel.

Hier vindt u een volledig overzicht van de maatregelen bij Malkander.

Boschbad

Het seizoen is afgelopen en het Boschbad is op dit moment gesloten. We ontvangen u graag volgend jaar weer!

Midgetgolf

Heeft u genoeg gewandeld tijdens de coronacrisis? Midgetgolfen is ook bewegen, maar dan wel een stuk leuker! We zijn geopend om gezellig samen met familie of vrienden een balletje te slaan. Op deze locatie is 1,5 meter afstand bewaren verplicht.

Sportaccommodaties

Onze sportlocaties zijn geopend. Reserveren kan via verhuur@accres.nl of via 055-5270555. Vanaf zaterdag 6 november 2021 is een coronatoegangsbewijs verplicht voor alle sportbeoefening vanaf 18 jaar. Huurders zijn zelf verantwoordelijk voor het controleren van het coronatoegangsbewijs en id-bewijs. 

Vanaf 13 november is er geen publiek meer toegestaan bij sportwedstrijden en trainingen.

Vanaf zondag 28 november gelden de volgende aanvullende maatregelen:

 • Onze sporthallen en gymzalen zijn elke dag vanaf 17.00 gesloten. Topsporters mogen wel trainen en wedstrijden spelen na 17.00 uur, maar zonder publiek.
 • Voor iedereen vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht bij het verplaatsen binnen de locatie.
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt overal de 1,5 meter regel. Hierdoor kunnen er minder mensen gebruik maken van onze locaties. Huurders zijn zelf verantwoordelijk voor het  aanpassen van het maximaal aantal deelnemers/bezoekers.  
 • Bij de horecagelegenheden in onze sporthallen is een vaste zitplaats verplicht.

Kinderparadijs Malkenschoten, kinderboerderijen de Maten en Laag Buurlo

Op onze kinderboerderijen is 1,5 meter afstand bewaren verplicht. We monitoren het aantal bezoekers. Mochten er te veel mensen binnen zijn, dan sluiten wij tijdelijk de ingang. 

Park Berg & Bos en parkeren

Park Berg en Bos en het parkeerterrein zijn geopend. Op deze locaties is 1,5 meter afstand bewaren verplicht.

De wijkcentra in Apeldoorn en Almelo

Voor georganiseerde kunst- & cultuurbeoefening (zoals: muziek-, schilderles of repetities voor zang/dans/toneel) en sportbeoefening vanaf 18 jaar is per 6 november een coronatoegansbewijs en id-bewijs verplicht. Huurders zijn zelf verantwoordelijk voor het controleren van het coronatoegangsbewijs en id-bewijs.

Vanaf zondag 28 november gelden de volgende aanvullende maatregelen:

 • Onze wijkcentra zijn elke dag vanaf 17.00 gesloten. Betaalde zangers en acteurs mogen na 17 uur 's middags oefenen, maar zonder publiek. Voor bepaalde cursussen (zoals bhv) geldt dat deze wel na 17.00 uur door kunnen gaan. 
 • Voor iedereen vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht bij het verplaatsen binnen de locatie. Dit geldt ook voor de ruimtes waar een coronatoegansgsbewijs verplicht is.
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt overal de 1,5 meter regel. Hierdoor kunnen er minder mensen gebruik maken van onze locaties. Huurders zijn zelf verantwoordelijk voor het  aanpassen van het maximaal aantal deelnemers/bezoekers.  
 • Bij de horecagelegenheden in onze wijkcentra is een vaste zitplaats verplicht.

Zero55 Apeldoorn en Enschede

 • ZERO55 is vanaf 28 november elke dag open tot 17.00 uur.
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt overal de 1,5 meter regel. Hierdoor kunnen wij beperkte bezoekersaantallen toelaten. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.zero55.nl.
 • Bij binnenkomst vragen wij u een geldig coronatoegangsbewijs en id-bewijs te tonen.
 • Voor iedereen vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht bij het verplaatsen binnen de locatie.

Ventilatie

Al onze accommodaties worden geventileerd volgens de eisen van het vigerende Bouwbesluit die van toepassing zijn op het gebouw en de gebruiksfunctie. We voldoen daarmee aan de richtlijnen die het RIVM stelt aan de ventilatie in (publieke)ruimtes. Onze ventilatiesystemen zijn geschikt voor de activiteiten die bedoeld zijn voor de desbetreffende accommodatie.

Voor onze accommodaties is het vooralsnog niet nodig om af te wijken van de huidige eisen voor ventilatie (luchtverversing), zoals genoemd in het Bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen. We houden de ontwikkelingen met betrekking tot dit onderwerp in de gaten.

Daarbij adviseren wij u om de beschikbare voorzieningen, zoals het openen van gevelroosters, ramen en deuren en handmatige inregeling van mechanische ventilatie, op de juiste wijze te gebruiken om een optimaal resultaat te bereiken. Voor de volledigheid wijzen wij u graag op de handreiking die de PO-raad over dit onderwerp heeft opgesteld:

https://www.poraad.nl/system/files/corona/handreiking_coronavirus_ventilatie_verwarming_en_koeling.pdf

Mocht u specifieke klachten hebben, zoals het niet functioneren van gevelroosters, openen van ramen en deuren of de handmatige inregeling, dan kunt u deze storingen via de gebruikelijke weg bij ons melden. Wij zullen zo spoedig mogelijk actie ondernemen.