Parkeerplaats Berg en Bos

Comfortabel parkeren op een centrale plek in Apeldoorn West doet u op de ruime parkeerplaats tegenover Stadspark Berg & Bos, ingang aan de Burgemeester Roosmale Nepveulaan en aan de J.C. Wilslaan.

De parkeerplaats voor uw bezoek aan:

  • Apenheul
  • Restaurant de Boschvijver
  • Snackcounter van Buren
  • Holiday Tourist fotoservice
  • Klimbos
  • Openluchtbad Boschbad
  • Midgetgolf
  • De St@art

Tarieven

Het dagtarief bestaat uit de kosten van 3 uur parkeren plus een eenmalige toeslag en geeft recht op een parkeerplaats tot middernacht. Als u het dagtarief betaald heeft, kunt u tot middernacht uitrijden. Indien u tijdgebonden afrekent aan de parkeerautomaat (bijvoorbeeld voor een uur parkeren) heeft u aansluitend 20 minuten om de parkeerplaats met uw betaalde parkeerticket te verlaten.

Zomer- en wintertarieven

Het zomertarief gaat in op de maandag voor de officiële openingsdatum Apenheul, maar ten minste op 1 april. Het wintertarief gaat in op de maandag na de officiële sluitingsdatum van Apenheul.

Parkeertarief vanaf 2 november

Tarief per 20 min. € 0,45 Zomertarief
0- 20  - 
21 - 40 € 0,90
41 - 60 € 1,35
61 - 80 € 1,80
81 - 100 € 2,25
101 - 120 € 2,70
121 - 140 € 3,15
141 - 160 € 3,60
161 - 180 € 4,05
Dagkaart € 4,40

* Verlaat u binnen de eerste 20 minuten de parkeerplaats, dan kunt u vrij uitrijden.
** Bij extreme drukte wordt geparkeerd buiten de centrale parkeerplaats. Hierdoor is er meer parkeergelegenheid.

Avondtarief

Bezoekers van bijvoorbeeld Restaurant de Boschvijver kunnen aan de betaalautomaat van 17.00 uur tot middernacht het parkeergebruik afrekenen tegen een tarief van € 0,40 per 20 minuten. Overdag blijft het tariefvolgens het winter of zomer dagtarief. Op alle attracties in en rond het park kan op ieder moment de uitrijdkaart gescand worden tegen het dagtarief, waarmee tot ‘s avonds laat uitgereden kan worden. Bij overloop parkeren (P5 en P6) is uitrijden alleen mogelijk tegen het vooruitbetalen van het daar geldende dagtarief.

Wintertarief

Vanaf november t/m maart of april (als Apenheul gesloten is) gelden op de parkeerplaats Berg & Bos lagere parkeertarieven, het wintertarief. Zowel per 20 minuten als voor een hele dag parkeren. Het maximale parkeertarief is t/m maart of april nooit hoger dan de kosten van 1 uur en 40 minuten parkeren. In het recreatieseizoen, van april tot november (als Apenheul geopend is), is het maximale parkeertarief per dag gelijk aan de kosten van 3 uur parkeren plus een eenmalige toeslag.

Fietsenstalling

Naast de entree van Stadspark Berg & Bos en tegenover de entree van het Boschbad (aan de Felualaan) treft u een onbewaakte gratis fietsenstalling aan. Wij raden u ondanks de doorgaans zeer beperkte overlast toch aan om uw eigendommen te stallen met een kwalitatief goed slot.

Parkeren op extreem drukke dagen

In voorjaar, zomer en najaar kan het op vakantiedagen, weekenddagen en feestdagen zo druk zijn dat de bestaande parkeerlocatie onvoldoende ruimte biedt. Op die dagen treedt het gemeentelijk Verkeersplan Apeldoorn-West in werking, waarbij P5 en P6 worden ingezet voor betaald parkeergebruik. Bezoekers van de attracties, evenementen en activiteiten in het gebied worden dan opgevangen en door verkeersregelaars naar een alternatieve parkeerplek geleid. De aanwijzingen van de aanwezige parkeerbegeleiders dienen te allen tijde opgevolgd te worden. Bij het inrijden van het gebied wordt een (lager) dagtarief betaald. Wandelend vanaf deze extra betaalde parkeerzones bent u snel bij alle attracties, evenementen en activiteiten in het gebied.

Parkeerverbod

In de omliggende woonwijken wordt het parkeren door bezoekers actief ontmoedigd met parkeerverboden. Hier wordt door gemeente en politie streng op gecontroleerd. Wij raden u daarom dringend aan, ook bij grote drukte of langere wachttijden, niet in de omgeving te parkeren. Parkeert u ook niet op plaatsen waar u andere auto’s ziet staan, want uitsluitend auto’s van bewoners (of bezoekers van bewoners) met een voor de locatie uitgegeven parkeervergunning worden toegestaan in het gebied. Foutparkeerders worden onherroepelijk door de politie beboet met een parkeerboete van tenminste € 90,00.

Parkeerduur

Op de parkeerplaats betaalt u een vast bedrag per 20 minuten, met een maximum per dag dat gelijk is aan het dagtarief. De eerste 20 minuten kunt u zonder betalen uitrijden. Deze 20 minuten tellen wel mee als u besluit langer dan 20 minuten te parkeren. Als u kort (minder dan drie uur) in het park verblijft is achteraf betalen aan de automaat voordeliger dan het betalen van het dagtarief bij de locatiekassa's. Bij langer dan 3 uur parkeren, wordt het dagtarief in rekening gebracht.

Gehandicaptenparkeerkaart

Alleen als u beschikt over een geldige Gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op een van de 12 ruimere parkeerplaatsen, gelegen dicht bij de Parkeerautomaten op het centrale verkeersplein.

Indien u met een Gehandicaptenparkeerkaart het Boschbad bezoekt kunt u het beste voorafgaand aan uw bezoek even contact opnemen. U kunt de auto daarna parkeren op de daarvoor ingerichte parkeerplaatsen bij de hoofdingang. Wij begeleiden u na aanmelding met de auto naar de afgeschermde omgeving. De aanwijzingen van de aanwezige parkeerbegeleiders dienen te allen tijde opgevolgd te worden.