Coronavirus

Alle hieronder genoemde informatie wordt regelmatig aangevuld. 

Laatste update: 7 juni 2021

Accres kijkt uit naar uw komst!

We zijn blij u weer te mogen ontvangen op onze locaties. We hebben hier echt naar uitgekeken. Op alle locaties dat hetdragen van een mondkapje in de binnenruimtes nog verplicht is. We zorgen ervoor dat er voldoende hygiënische middelen zijn, zodat u uw bezoek naar onze locaties veilig kunt plannen. Registratie en een gezondheidscheck zijn ook nog verplicht, dit kan op locatie of bij uw reservering. Hieronder hebben we nog even per locatie op een rij wat u bij Accres allemaal kunt doen:

Aquacentrum Malkander

Buiten zwemmen mocht al, maar binnen zwemmen kan nu ook weer! Alle activiteiten  Ook kunt u binnen weer genieten van een lekker kopje koffie. Reserveren kan op malkander.nl/ of via (055) 533 32 17.

Boschbad

Het heeft even geduurd, maar de zon laat zich steeds vaker zien en de temperatuur loopt langzaam op. Fijn dus dat u weer van het Boschbad kan komen genieten! Lekker zonnen op de ligweide of in recordtempo van de glijbanen af. Het kan weer! Het Boschbad was al open, maar vanaf 19 mei kunnen er nog meer bezoekers terecht. Het aantal bezoekers wordt gebaseerd op het aantal beschikbare m2.  Ook kunt u bij de horeca op het buitenterras van het Boschbad weer terecht voor dat warme kopje koffie of verfrissende ijsje. Reserveren kan via boschbad.nl/

Midgetgolf

Heeft u genoeg gewandeld tijdens de coronacrisis? Midgetgolfen is ook bewegen, maar dan wel een stuk leuker! Vanaf 19 mei zijn we weer geopend om gezellig samen met familie of vrienden een balletje te slaan.

Sportaccommodaties

Bent u uw vaste rondje hardlopen ook zo beu? Gelukkig gaan de sportlocaties weer open! We starten met een maximum van 50 personen per ruimte. Of met uw vereniging eindelijk een wedstrijdje spelen tegen een andere vereniging wat u waarschijnlijk heel erg gemist heeft. Reserveren kan via verhuur@accres.nl of via 055-5270555.

Kinderparadijs Malkenschoten, kinderboerderijen de Maten en Laag Buurlo

Kom gezellig weer spelen en knuffelen met de dieren op de kinderboerderijen! Op de boerderijen bepaalt de beschikbare oppervlakte het aantal bezoekers. Bij Kinderparadijs Malkenschoten kunt u op het horeca(terras) buiten en binnen weer genieten van een kop koffie of een ijsje. Is het erg druk bij de ingang? Dan kan het zijn dat u even moet wachten voor u naar binnen kunt. We hopen op uw begrip.

Park Berg & Bos en parkeren

Park Berg en Bos was natuurlijk al open voor een fijne wandeling in de natuur. Het mooie is dat we het parkeren daar ook weer op kunnen starten. Zo kunt u met nog meer gemak dat fijne rondje wandelen, met de kinderen spelen en relaxen op de speelweide, buiten zwemmen in het Boschbad of een bezoek brengen aan de apen in Apenheul.

De wijkcentra in Apeldoorn en Almelo

Ook kunt u weer gebruik maken van onze wijkcentra in Apeldoorn en Almelo. Alle activiteiten zijn weer mogelijk en we ontvangen u heel graag.

Zero55 Apeldoorn en Enschede

Ook ZERO55 mag weer helemaal open en we zijn blij u weer te mogen ontvangen. Komt u ook karten, lasergamen of bowlen?

Compensatie huur voor sportverenigingen

Accres heeft de rijkssubsidieregeling “Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties COVID-19” ontvangen. De TVS-regeling is bedoeld om de huur van een sportaccommodatie kwijt te schelden als deze accommodatie vanwege de coronamaatregelen niet door amateursportorganisaties gebruikt kon worden. Dit betekent dat de huur over de periode maart, april en mei wordt terugbetaald. Ook voor de periode 1 oktober tot en met 31 december 2020 geldt deze kwijtschelding. Meer informatie is hier te vinden. 

Ventilatie

Al onze accommodaties worden geventileerd volgens de eisen van het vigerende Bouwbesluit die van toepassing zijn op het gebouw en de gebruiksfunctie. We voldoen daarmee aan de richtlijnen die het RIVM stelt aan de ventilatie in (publieke)ruimtes. Onze ventilatiesystemen zijn geschikt voor de activiteiten die bedoeld zijn voor de desbetreffende accommodatie.

Voor onze accommodaties is het vooralsnog niet nodig om af te wijken van de huidige eisen voor ventilatie (luchtverversing), zoals genoemd in het Bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen. We houden de ontwikkelingen met betrekking tot dit onderwerp in de gaten.

Daarbij adviseren wij u om de beschikbare voorzieningen, zoals het openen van gevelroosters, ramen en deuren en handmatige inregeling van mechanische ventilatie, op de juiste wijze te gebruiken om een optimaal resultaat te bereiken. Voor de volledigheid wijzen wij u graag op de handreiking die de PO-raad over dit onderwerp heeft opgesteld:

https://www.poraad.nl/system/files/corona/handreiking_coronavirus_ventilatie_verwarming_en_koeling.pdf

Mocht u specifieke klachten hebben, zoals het niet functioneren van gevelroosters, openen van ramen en deuren of de handmatige inregeling, dan kunt u deze storingen via de gebruikelijke weg bij ons melden. Wij zullen zo spoedig mogelijk actie ondernemen.